YTTERDÖRREN SÄTTER PRICKEN ÖVER I

Många nyanser Skånska Byggvarors Limhamn Borg går att få i många olika färger. Priset för en Limhamn i vitt är 6495 kr.

Ytterdörren är en av husets viktigaste designdetaljer men har dessutom en rad viktiga funktioner att fylla: Den ska hålla värmen inne, kylan ute och dessutom ska den hålla länge. Här är 10 utvalda ytterdörrar. 

Herrgårdsdörr Modellserien Park från Ekstrands är en klassisk herrgårdsdörr som finns i flera olika utföranden. Ramträet tillsammans med de försänkta speglarna och de ”franska listerna” runt speglarna ger en gedigen och äkta relief. Här visas Park i rött pardörrsutförande och kostar då 39 638 kr.

En klassiker Classic är en serie ytterdörrar från Jeld-Wen där traditionellt möter nyskapande. Här finns de klassiska influenserna från svunna tider samtidigt som man integrerat de konstruktionslösningar som kan önskas av en modern dörr av högsta klass. Dörrarna har fått namn efter de stora musikaliska kompositörerna – den här heter Schumann. Pris från 25 825 kr.

Modern design Ytterdörren Douro 104 G22 är en ny dörrdesign från Ekstrands med eloxerade aluminiumlister och opalglas. Dörren kan levereras i alla kulörer, även svart, med fulla garantier. Design House of E.

Hallonröd Dörren Krapperup i hallonrött från Skånska Byggvaror har tre avlånga fönster och en stilren dekorplatta. Pris 7995 kr.

Inspiration från förr Klassiska Lindesnäs från Mockfjärds bär inspiration från 1800-1920-talet. Ytterdörren har en mindre och en större spegel, dekorlister samt ett stort spröjsat glasparti som ger mycket ljusinsläpp i hallen. Den går även att få som pardörr. Precis som Mockfjärds övriga ytterdörrar tillverkas Lindesnäs efter kundens önskemål. Pris på förfrågan.

Dörr med karaktär Character från Swedoor har glasöppningar utan lister och skruvar vilket ger mycket rena linjer. Dörrarna har dolda gångjärn, massiv konstruktion och patenterade konstruktionslösningar. Här är Character i utförandet Square. Pris från cirka 20 000 kr.

Hantverk i teak Kornö från Bovalls Dörrbyggeri har horisontell panel av solid teak och är behandlad med två lager teakolja. Panelerna är handsnickrade. 26 870 kr.

För ekälskaren Hjärterö i ek från Bovalls Dörrbyggeri kostar 33 810 kr.

Brittisk design Ytterdörrserien Ascot från Ekstrands. Serien har en klassisk brittisk design med vackert blyinfattat glas. Den tillverkas med profilerat ramträ, kontraprofiler och försänkta speglar och kombinerar ett äkta utseende från förr med dagens krav på isolering, täthet och målningsgarantier. Pris på förfrågan.