STYCKMÄSTARENS KÖK

Blanda en del brittisk ingenjörskonst med lika delar svenskt hantverk. En del av resultatet ser du här: Köket Smithfield Dark som är ett av tre kök i alldeles nya och rätt imponerande limited edition-köksserien The Butcher´s Kitchen. Hela konceptet är ett samarbete mellan svenska Canadaköket och det stora snackisföretaget i designerkretsar Buster + Punch – det londonbaserade designerföretaget som gjort sig känt för sina ljusarmaturer, taktila materialval och inredningsdetaljer i sällsynta hårdmetaller. Deras passion ligger i att skapa extraordinära produkter för vardagsbruk, och det var just detta faktum som lockade Canadaköket till det samarbete som nu resulterat i detta väldigt speciella kökskoncept.
– Vi på Canadaköket har lång erfarenhet av att kombinera traditionella tekniker med moderna för att skapa handgjorda kök i spännande träslag. Buster + Punch står för bästa av brittisk ingenjörskonst och design, och ett samarbete kändes klockrent. Vi ville samma sak: Att skapa kök för kunder som verkligen bryr sig om kvalitet, på samma sätt som varje duktig kock bryr sig om kvalitén på sina råvaror, säger Pontus Ekman på Canadaköket.
The Butcher’s Kitchen presenterades tidigare i våras och finns tillgängligt i tre olika kombinerbara utföranden, Hoxton Light, Borough Medium och Smithfield Dark. Här visar vi Smithfield Dark, med sin mörka och mustiga färgpalett och detaljer som sätter kvalietspricken över i: solida hårdmetaller, handgjorda snickerier och säregna stensorter.
Pontus Ekman pratar gärna om designen som han tycker väldigt mycket om, inte minst detaljerna som Buster & Punch plockat från de många traditionella slaktarbutikerna runt om i London. Men han poängterar kvaliteten: De robusta materialen håller för krävande vardagsbruk i många år framöver och de handmålade skåpen i ask skapar en varm och inbjudande atmosfär, säger han.
– Det finns mycket vackert i Butcher´s Kitchen. De exponerade armaturerna ljussätter köksbänkar i marmor och skapar en känsla som påminner om ett gammaldags arbetskök. Det är vackert, inbjudande och gediget!
——————-
Buster + Punch formades i ett litet garage i östra London och är idag kända för att skapa oväntade och eleganta inredningsprodukter. Allt från belysning och möbler, till special-tillverkade motorcyklar och whiskybarer. De hämtar inspiration från Londons blomstrande mode- och musikvärld där de ofta samarbetar med graffitikonstnärer, musiker och modeskapare för att ingjuta autentisk subkultur-attityd i sin formgivning.
—————————–

 

8Grandison_122 B&P_08_0251 B&P_10_0320 B&P_11_0361 B&P_12_0389 B&P_13_0430