SÅ VÄLJER DU RÄTT DUSCHVÄGG

Bildtext: Designade detaljer i duschhörnan Twin Design Guld från Duschbyggarna.

Stor och rymlig, liten och kompakt, skräddarsydda mått? Johan Ljungqvist, VD på Duschbyggarna, ger sina bästa tips inför valet av duschlösning.

Palladium de Luxe Plus Plus Vikhörna Palladium de Luxe Plus Vikhörna, infällda dörrar.

Palladium de Luxe Plus vikhörna, från Duschbyggarna.

Duschväggarna bör man välja redan då badrummet planeras, om så är möjligt, berättar Johan Ljungqvist. Då kan väggar och golv förberedas för just den duschvägg som man har tänkt sig. Johan är VD på Duschbyggarna, som för duschväggar, duschhörnor och duschlösningar för alla mått och smaker: signumet är måttanpassade och specialtillverkade duschväggar, men det finns även ett standardsortiment.
Hur ska en bra duschvägg vara?
– Den ska vara funktionell, gedigen och vacker. Dessutom ska den vara enkel att göra ren och lätt att använda.
Vad ska man tänka på när det gäller valet av duschvägg?
Det är viktigt att den fungerar i utrymmet så att den blir enkel och praktisk att använda.
I övrigt tycker jag att man i första hand skall titta på design och utseende. Idag finns det mycket att välja mellan och de flesta kan hitta något som passar sin smak. När duschväggen väl är på plats blir den ett tydligt inslag i badrummet och då blir det extra kul om den är riktigt snygg också!
Ett tips är att komplettera duschväggen med matchande inredning. Vi på Duschbyggarna har till exempel handdukstorkar, blandare och takduschar som passar våra duschväggar. Vi fokuserar mycket på färg och form för att skapa vackra helheter.
Vad tycker du har hänt när det gäller området duschväggar under de senaste tio åren?
– Den tydligaste förändringen ligger i designen. Idag vill kunderna ha stora rena glasytor och så få profiler och skenor som möjligt. Tidigare lade man heller inte så stor vikt vid hur duschväggen såg ut men det gör man idag. Färg och form är viktigt även för duschväggen och fler och fler modeller har utvecklats med den inriktningen.
Idag frågar många kunder efter en duschvägg som är enkel att hålla ren. I stort sett alla våra duschväggar har förbehandlade glas som underlättar rengöringen.

Palladium de Luxe Plus vikdörr i nisch, infälld Palladium de Luxe Plus vikdörr i nisch

Vikdörrar Palladium för duschnisch, från Duschbyggarna.
Har du några egna favoritduschväggar?
– Jag gillar vår vikdörr Palladium de Luxe Plus, som är en bra lösning när det gäller många svåra utrymmen. Ofta har folk nämligen ganska små badrum där det ibland står både handfat och toastol direkt utanför duschplatsen. I många fall fungerar det bara med en duschvägg som inte tar någon plats utanför duschen då den används och då är Palladium de Luxe Plus perfekt.
Den viks ihop och försvinner in i duschutrymmet!
En annan favorit är vår Design Serie och framförallt modellen Twin Design som
med sin enkelhet och raka linjer i både glas och detaljer ger en modern och snygg duschhörna.
Som de flesta av våra modeller kan Twin Design måttanpassas för att kunna passa in i många olika duschhörnor. Lägg därtill att beslagen finns i olika färger som till exempel guld, koppar och brons som kan matchas med våra blandare och takduschar i samma färger och skapa en vacker helhet.