Inred med färg

En viktig faktor för att trivas i sitt hem är att inreda med färgar man gillar. Färgerna som vi har omkring oss påverkar oss och hur vi mår, därför måste du omge dig med färger som just du mår bra av. Ett tips är att titta i din egen garderob för att ta reda på vilka färger du gillar bäst.

En del anser att färgernas påverkan på oss människor bara är vidskeplighet, men om man tänker på det utifrån naturens perspektiv så är färgerna avgörande när det gäller exempelvis parning, giftighet, mognad med mera. Därför borde det vara logiskt att människor associerar olika nyanser och färger med olika saker.

Inred ditt hem med dina favoritfärger

Ta en titt i din egen garderob för att se vilka färger du har mest av. Oftast vill vi helst bära de färger som vi gillar mest och undviker att bära de färger som vi gillar minst. Välj ut 3-4 färger som du har mest utav i din garderob och använd färgerna till tapeter, prydnadssaker, gardiner, blommor med mera, för att sprida ut färgerna runt omkring i ditt hem.

Vill du avancera det hela en aning kan du försöka lista ut vilken nyans av färgerna som du föredrar. Alla färger kan göras mer kalla eller mer varma genom att addera rött (varm färg), blått (kall färg), gult (varm färg) eller vitt (kall färg). En blå färg som går mer åt det lila hållet är en varm nyans av blå, även om färgen blå i sig är kall. Genom att addera lite rött till den blåa färgen blir den varmare.

Även om du gillar kalla färger kanske du föredrar en varm eller kall nyans av färgerna. På nätet kan du söka efter färgpaletter för att ta reda på vilka färger som är varma, respektive kalla och hur olika nyanser av färgerna kan variera.