Inred hemmet med plantor

För att hemmet ska kännas rogivande är det bra om man har några plantor hemma, helst levande. Det ger syre till hemmet och har en positiv påverkan på sinnet. Även om du inte är bra med blommor finns det många tåliga växter att välja mellan.

Blommor och växter har i urminnes tider använts för att pynta och dekorera hem. En del är bara vackra, medan andra har användbara egenskaper. Oavsett vilken växt du väljer att ha i ditt hem kommer den tillföra mycket till din inredningsstil.

Pynta med planta

Det finns massor med växter att välja mellan beroende på vad du gillar, hur duktig du är på att ta hand om blommor och vad du tycker passar i ditt hem. Här kommer en liten lista med växter att välja mellan beroende på din situation:

För dig med gröna fingrar:

  • Välj och vraka bland alla växter som finns att tillgå. Varför inte skapa ett eget litet orangeri hemma?

För dig utan erfarenhet med blommor:

  • Någon form av kaktus går alltid bra, men även fikusar, yuccapalmer och aloe vera.

För dig som vill ha stilrena växter:

  • Orkidéer brukar anses vara stilrena. I sin enkelhet är de väldigt vackra.

För dig som vill ha mycket grönska och en djungelkänsla i hemmet:

  • Murgröna och liknande klätterväxter är väldigt bra att ha för att få till den där regnskogskänslan i hemmet. De passar dessutom lika bra i badrummet som i vardagsrummet.

För dig som vill ha exotiska blommor:

  • Det finns många blommor som är exotiska, men något av det mest exotiska man kan ha hemma är väl ett citrusträd? Tar du väl hand om den kan den mycket väl överleva inomhus trots vårt kalla och mörka klimat.

För den tveksamme:

  • Är du väldigt tveksam till att skaffa äkta blommor i ditt hem kan det vara bäst att skaffa plastväxter. För dig som reser mycket eller sällan är hemma är det inte lönt att ha levande växter.