Hitta inspirationen för din inredningsstil

En del kan tycka att det är svårt att komma på hur man vill ha det där hemma. Därför är det lätt att det bara blir vad det blir utan att det finns någon direkt tanke bakom det. Försök att hitta din stil när det kommer till inredning, så kommer du trivas mycket bättre hemma.

Alla är olika och därför är det inte så konstigt om våra hem avspeglar oss och våra personligheter. Hemmet är på något vis ett medel att visa andra vilka vi är, hur vi känner, hur vi mår och vad vi uppskattar i livet.

Hitta inspirationen – inred utifrån vad du värdesätter

Som nämnt tidigare är vi alla olika och gillar och värdesätter olika saker. När du har bestämt dig för vilket färgtema du vill ha i ditt hem kan du därefter bestämma hur själva strukturen i hemmet ska vara. Vissa värdesätter ett fint och stilrent hem som osar lyx och glamour, medan andra värdesätter praktiska strukturer i sitt hem och som varken sticker ut eller på andra sätt är märkvärdiga. Försök att komma på hur du är som person och vad du värdesätter när det kommer till inredning. Exempelvis:

  • Mysig inredning som får dig att känna dig avslappnad och bekväm
  • Rolig inredning som öppnar upp din kreativitet och uppmuntrar till lek i vardagen
  • Personlig inredning som är full med personliga saker som fotografier på nära och kära, souvenirer från resor och liknande
  • Funktionell och praktisk inredning där vardagsbestyren ska fungera smärtfritt och smidigt
  • Vacker och estetiskt inredning där skulpturer, blommor, tyger och andra vackra ting pryder ditt hem

När du väl har luskat ut din stil, som kanske är något helt annat än det ovanstående, eller kanske en blandning av allt, så är det dags att skrida till verket. Gör en lista med saker du vill att din inredning ska innehålla och bocka av den punkt för punkt.